Foto: Simon Leijnse
Kalmar

Linnéuniversitetet allt närmare

På måndagen samlades för första gången representanter för det blivande Linnéuniversitetet tillsammans med regionförbunden i Kalmar och Kronoberg och kommunledningarna i Kalmar och Växjö.

– Jag tror att vi har har gjort klart för regionens företrädare hur moget projektet med att slå samman de två lärosäten faktiskt är, säger Lars Haikola som är ordförande för Linnéuniversitetet organisationskommitté.

Lars Haikola tycker att de lokala och regionala representanterna förstått deras roll i det blivande universitetet. Ett exempel på det är att Kalmar och Växjö idag gemensamt skickade ut ett pressmeddelande om att förbättra tågtrafiken mellan de två städerna.

– Vi kommer att driva på och bedriva ett aktivt arbete från kommuner och högskolor för att det ska realiseras. Det är oerhört viktigt för att Linnéuniversitetet ska fungera, säger Charlotta Svanberg, oppositionsråd i Växjö kommun.

Även om representanter för kommun och universitet var nöjda med dagen så är inte alla studenter nöjda med den information de får kring sammanslagningen.

– Jag skulle vilja ha mycket mer information. Men det är svårt att få tag på, säger Victoria Palm, student på Högskolan i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".