1 av 2
Kalmartravet förblir året runt-bana, men med begränsat vintertävlande. Foto: Anders Nyberg.
2 av 2
Foto: Anders Nyberg
Kalmar

Travbanan blir inte sommarbana

Kalmartravbana blir inte en sommarbana som man först befarat. Utan förblir en åretruntbana, men med begränsat vintertävlande. Det innebär att det blir några färre tävlingsdagar per år, och endast lunchlopp vintertid.

Ann Ling VD för Kalmartravet är nöjd, men hade gärna sett att man blev en året runt-bana utan begränsningar.

- Först blev jag besviken, men vi är ändå nöjda, för vi blev en ändå åter runt-bana säger Ann Ling.

Från början fanns det bara två alternativ för Sveriges 34:a travsällskap, antingen en året runt-bana utan begränsningar, eller en säsongsbana.

Men i det förslaget som Svenska travsportens Centralförbund, STC, presenterade, så fanns det ytterligare två alternativ för travbanorna. Eventbanor och året runt-bana med begränsat vintertävlande, den sistnämnda som Kalmar travbana hamnade i, tillsammans med Umeå, Östersund och Gävle travbanor.

Proffstränaren Thomas Jonsson i Kalmar, hade gärna sätt att Kalmar blev året runt-bana utan begränsningar istället. 

- Nu är det ungefär som innan, nöjd ska man aldrig vara, säger Thomas Jonsson.

Men om Travbanan i Kalmar hade blivit en året runt-bana utan begränsningar, så skulle det innebära att man behövt investera nära 15 miljoner kronor på bland annat en ny belysning, och det hade man klarat av, men det hade blivit tufft säger Claes Gunnarsson, styrelseledamot vid Kalmartravet.

- Vi är glada att vi inte blev en sommarbana, för det hade vi verkligen inte klarat av. Då hade nog proffstränarna flyttat härifrån, säger Claes Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".