KALMAR

Tre anhållna för mordförsök

En 36-årig kalmarbo blev svårt knivskuren natten till måndagen. Mannen hittades mellan två bilar på en parkeringsplats. Först trodde polisen att knivskärningen ägt rum i en lägenhet i närheten, men senare uppgifter har gjort det mer oklart.

Dramat skedde i bostadsområdet Norrliden och mannen hittades av ett par som skulle hämta sin egen bil som stod på parkeringen. Polisen trodde först att mannen knivskurits i en närliggande lägenhet, och sedan tagit sig till parkeringen, men säger vid lunchtid att nya uppgifter tillkommit som gjort det mer oklart gällande platsen för dådet.

Den knivskurna hade tappat mycket blod men var vid liv. Polisen grep tre personer efter en husrannsakan i en lägenhet i närheten. De gripna annhölls strax efter lunch på måndagen. 

Mannen hade knivskurits i halsen och därmed tappat mycket blod när han hittades. Tack vare snabb färd till sjukhus och vård kunde hans liv räddas och polisen har kunnat samtala med mannen vars skador nu inte bedöms livshotande.

Polisen har konstaterat att knivskärningen skett i en lägenhet nära platsen där mannen hittades i bostadsområdet Norrliden norr om Kalmar centrum.

Två män och en kvinna har gripits för brottet. De har inte kunnat förhöras fullt ut eftersom de var narkotikapåverkade. De tre gripna är  tidigare känd hos polisen, men det är inte offret.