Foto: Johan Nilsson /Scanpix
Länet

SAS lägger ner 40% av sina turer

Flygbolaget SAS gjorde förra året en storförlust på 6,3 miljarder kronor, och kommer nu tvingas göra sig av med flera underbolag, däribland Skyways som flyger från Oskarshamn.


>

SAS kommer lägga ned 40 procent av sina rutter och omorganisationen av SAS berör totalt 9 000 anställda i koncernen. Enligt SAS kommer 3 000 att bli övertaliga. Målet är att spara 4 miljarder kronor.

Man kommer också minska antalet plan, och lägga ner olönsamma rutter. Om det innebär att linjen Kalmar-Stockholm kommer läggas ner är oklat i nuläget.

- Vi är alltid oroliga när det talas om neddragningar, men vi har inte hört någonting än säger Ingemar Andersson på SAS i Kalmar, till Sveriges Radio Kalmar.

Imorgon hålls ett möte inom SAS, där medarbetarna får information om framtiden. Det är ett vanligt månadsmöte, men som blir mer aktuellt än någonsin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista