Stora delar kring Stortorget spärrades av efter bombhotet. Foto: Anders Nyberg
Kalmar

15-åring har erkänt bombhot

Uppdaterad 00:20
Bombhotet som igår riktades mot Stadshuset i Kalmar var falskt. Telefonen som användes vid hotet har spårats. Enligt ett pressmeddelande från polisen erkände en 15-årig pojke senare på kvällen att han låg bakom hoten.

Det var inte den 15-årige pojkens egen telefon utan den tillhörde pojkens bror. 15-åringen hade lånat telefonen och erkände i förhör att det var han som ringt in hoten. Han kunde inte ange något motiv.

Det var en kombination av orsaker som gjorde att polisen bedömde bombhotet som falskt. En genomsökning av taken kring Stadshuset gjordes, telefonen spårades och ägaren kunde sedan alltså höras av polisen. Samtidigt passerades den uttalade tidsgränsen för att bomben skulle ha exploderat.

Bombhotet, som inkom strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen ledde till att först Stadshuset först utrymdes, och sedan även Riskvarnen där bland annat socialförvaltningen och skolförvaltningen är inrymda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista