Ålem

Män som lockar småflickor - problem i Ålem

Män som försöker locka in småflickor i sina bilar har blivit ett problem i Ålem. Polisen uppmanar nu föräldrar att inte låta sina barn gå ute själva.

Flickor har blivit skrämda och vågar inte gå ut själva efter att ha förföljts av män i bilar som försöker plocka upp dem. Polisen uppmanar nu föräldrarna i området att inte låta sina barn gå ute själva.

Igår slog en förälder i Ålem larm efter att hans döttrar vid flera tillfällen utsatts för ofredanden av män som försökt att locka in flickorna i sina bilar. Enligt polisens informationschef Sven-Erik Karlsson så har männen riktat in sig på området kring Alsteråskolan i Ålem . Men skolans rektor vill idag inte kommentera händelserna.

Sven-Erik Karlsson, informationschef vid polisen i Kalmar, ser allvarligt på det inträffade.

- Vad är avsikten med att man letar efter 12-åriga flickor när man åker omkring själv, funderar han?

Männens intentioner vet han inget om i dagsläget. Det kan handla om att männen är ute efter att ha sexuellt umgänge med barnen eller att röva bort dem.

Enligt ortsbor så är det inget nytt problem som nu uppdagats.

- I somras var det mycket prat om det och många flickor som blev lockade hörde jag, säger Lena Arvidsson som kommer från Blomstermåla.

- Flickorna är rädda att gå ut på kvällarna och gå hem från sina kompisar säger hon.

Sven-Erik Karlsson hoppas nu att föräldrar i området kring Ålem och Blomstermåla inte låter sina flickor gå ensamma fram till att problemet är löst och påpekar att föräldraansvaret är stort vid sådana här händelser.

En förundersökning har nu inletts och de berörda flickorna har förhörts under eftermiddagen. Polisen kommer även att samtala med både skolan och föräldrarna.