Det cerisa nystanet rullade inte Tjusts eller Stjärnans väg
BANDY

Svaga andrahalvlekar fällde bandyallsvenskar

Både Stjärnan och Tjust föll tungt i den allsvenska bandyn på lördagen. Stjärnan missade att gå upp på elitseriekvalplats efter förlust hemma mot Frillesås med 2-4. Matchen avgjordes i andra halvlek som slutade 0-3. För Tjust blev andra halvlek ännu värre, gästande bottenkollegorna Jönköping vann med 6-0 efter  fem mål under sista tjugo minutrarna.

Stjärnan hade åter chansen att ta sig upp på kvalplats till elitserien men trots mälmässigt övertag i paus gick det inte.

Gästerna gjorde 0-1 på straff redan efter 11 minuter men Henrik Lindberg och Christian Åström gav de drygt 500 på Arena Oskarshamn hopp om ny hemmatriumf.

Andra halvlek blev ödesdiger. Trots bra hemmaspel i starten kunde gästerna göra tre mål genom kanonskytte.

Stjärnan passerades i tabellen av Frillesås och ligger nu på femte plats men hänger ändå med i toppstriden.

Publiken på Tjustvallen trodde också på hemmapoäng i paus för Tjust Bandy mot bottenkollegorna Jönköping. Så långt var ställningen 0-1 vilket stod sig även halvvägs in i andra halvlek. Då kom raset, fem mål av Jönköping på tjugo minuter, varav fyra av Oscar Gustafsson, gav slutresultatet 0-6.

För Tjust kan det resultatet bli förödande för chanserna att hänga kvar i allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista