Hockeyns vänner får ta över lån.
ISHOCKEY

Hockeyns vänner får ta över IKO-lån

Kommunfullmäktige i Oskarshamn sa på måndagskvällen enhälligt ja till att låta stödföreningen Hockyens vänner ta över det lån som IK Oskarshamn tog för drygt ett år sedan. Kommunen har gått i borgen för lånet som från början var på 1,5 miljoner kronor.

Av den urspungliga lånesumman återstår drygt 1,3 miljoner kronor som nu Hockyens vänner får fortsätta betala av så snart banken också sagt ja.

För IK Oskarshamn innebär uppgöreslen att klubben blivit av med huvuddelen av det underskott som funnits och som måste vara helt borta till sista april. Om inte klubben då kan visa ett överskott i ekonomin klaras inte elitlicensen och klubben flyttas ner en division oavsett det sportsliga resultatet.

För att klara även det underskott som återstår har klubben vidtagit en rad åtgärder i samarbete med anhängare och sponsorer.

Vid nästa hemmamatch får publiken gå in gratis och drygt 300 företag och privatpersoner har i stället förbundit sig att sponsra klubben i förhållande till hur många som kommer till hallen. Sponsorerna har dessutom ombetts att betala den slutspelsbonus som finns oavsett om laget når slutspel eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista