Foto: Leif Johansson
Kalmar

Om och med barn i Byteaterfokus

Möten mellan scenkonst och mellanstadieklasser, och en vuxen skådespelare som spelar en baby. Ja, det är exempel på vad Byteatern Kalmar läns teater kommer att satsa på i vår. Barnteatern står i fokus.

Sara Glaser och Martin Ellborg är skådespelare i pjäsen och skolföreställningen ”Lilla Babyns hemliga liv” och Byteatern räknar med att ungefär 2 800 barn från Kalmar län ska se pjäsen.

Lilla babyns hemliga spelas just nu på Byteatern i Kalmar. Det är inkörsporten på en vår med Byteatern där mycket kretsar kring barn.

Tre miljoner satsar på ett undersökande projekt under våren, projekt ”Bli människa”. ”Bli människa” är ett samarbete och undersökande projekt mellan Byteatern, två mellanstadieklasser i Smedby, Västerviks kulturskola och Teater FUB. Projektet handlar om människans tillkomst och utveckling och pågår just nu i form av workshops.

- Vi är ute i fyra olika skolor och jobbar med dem för att till slut forma en föreställning som ska spelas på Byteatern i november, säger Nina Olsson som är producent på Byteatern. Det är ett jätteprojekt som pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".