Fortsatta problem på Tjustbanan

Problemen med Veolias tåg på Tjustbanan och Stångådalsbanan fortsätter. På måndagsmorgonen var ett flertal tåg på Stångådalsbanan inställda, och även under förra veckan blev flera avgångar på båda banorna inställda och ersatta med bussar.

Trafikchefen Anders Nyberg förklarar det hela med att de fordon som är i gång får rulla mycket eftersom några är borta, vilket gör att de behöver mer underhåll. Vissa reparationer finns också kvar efter att Veolia nyligen bytte reparatör och dessutom är det problem med tillgången till reservdelar till de gamla fordonen, vilket innebär att några fordon helt enkelt står på verkstaden och väntar på reservdelar.

Enligt Anders Nyberg blir innevarande vecka ganska tuff och antagligen kommer det att bli inställda avgångar på Tjustbanan, men han tror att alla tåg på Stångådalsbanan kommer att rulla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".