1 av 2
Det var fortsatt hög bevakning vid rättegången i Västervik. Foto: Lennart Ackling
2 av 2
Västervik

Fortsatt rättegång mot nynazister

Även rättegångens tredje dag fanns sympatisörer och kamrater till de målsägande och till de åtalade i rättssalen där de två unga nynazisterna stog inför rätta för ett flertal brott, bland annat våldsamt uplopp och olaga vapeninnehav.

På tisdagen fortsatte rättegången i Västervik där några välkända nynazistsympatisörer är inblandade, och åtalade för bland annat våldsamt upplopp och olaga vapeninnehav.

Vid tisdagens förhandling står en av nynazisterna och hans kamrat anklagade för grov misshandel, sedan de enligt åklagaren på ett rått och hänsynslöst sätt angripit en grupp ungdomar i Hultsfred för ett halvår sen med både ett basebollsträ och smärtsam spraj.

De båda åtalade förnekar brott och menar att de handlade i nödvärn. En av de åtalade förnekar att han skulle ha använt något basebollsträ men var tvungen att försvara sig eftersom de kastade flaskor på mig, sa han.

10 februari 2009
9 februari 2009

Lennart Ackling
lennart.ackling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".