Liknande skador på hästar har polisanmälts nyligen

Polisen arbetar fortfarande efter teorin att det är en människa som orsakat de allvarliga skadorna på en häst i trakterna av Alsterbro i helgen. Hästen har fått svansen kapad och stora partier av huden är också borttagna och köttet är blottat på hästens högra bakdel.
Visserligen kan veterinär Kerstin Hagström, som var den som undersökte hästen på plats igår, inte utesluta att hästen fastnat någonstans och själv orsakat skadorna, men enligt ägaren Susanne Atterlord finns det inga tecken alls i hagen som pekar mot detta. Dessutom menar kriminalinspektör Stig Svensson på polisen i Kalmar att teorin om en gärningsman är stark eftersom ett par liknande fall har inträffat i regionen den senaste tiden. Fall med liknande skador på hästar som har anmälts till polisen i Kronobergslän. Händelserna ska ha inträffat inte långt från länsgränsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".