VÄSTERvIK

60 nya jobb i Västervik med lite flyt

Ett 60-tal nya jobb kan vara på gång i Västervik , det är företaget Aquavilla som planerar att börja tillverka flytande hus på Lucerna Västervik och vill nu köpa in ytterligare mark av kommunen.

Rickard Bergström på Aquavilla säger att företaget köpte i vintras en tomt av Vattenfall, men vill ha mer mark för att kunna expandera när man väl kommer igång om drygt ett år.

- Vi har hållit på med produkten i flera år och vet därför att det finns en stort behov av flytande hus i landet framöver, säger Rickard Bergström till Sveriges Radio Kalmar.

Sex visningshus ska först byggas i Västervik, som sedan ska placeras runt om i landet.
- Vi räknar med att det mellan år 2010-2020 finns ett behov på 1300-1500 nya sjölägen runt om vår kust, innebärande att det finns ett lika stort behov av lika många hus.

På Västerviks kommun har man nu inlett detaljplanearbetet på Lucerna och hoppas att företag kan komma igång med tillverkning om drygt ett år.

Lennart Ackling
lennart@ackling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".