Inget brott bakom hästskador

Det var ingen människa som låg bakom skadorna som upptäcktes i helgen på hästen Elsa på en gård i trakterna kring Alsterbro.
Hästen Elsa hittades i sin hage i söndags kväll med både svans och stora hudpartier på höger bakdel borttagna. Ägaren till hästen har förgäves letat efter svansen i hagen för att kunna utesluta att hästen skadat sig själv, och polisen har från fotografierna på hästens skador bedömt att en människa förmodligen legat bakom. Men igår eftermiddag hittade Länsstyrelsens besiktningsman Jan-Erik Johannisson svansen och hudpartiet i hagen där Elsa brukar gå och kunde då konstatera att det rivits loss från hästen och inte skurits bort med kniv som man från början misstänkte. Johannisson säger till P4 Kalmar att han inte heller upptäckt några riv eller bitmärken på hästen och det kan därför inte vara ett rovdjur som attackerat hästen. Troligtvis har hästen alltså fastnat med svansen och själv ryckt sig loss. Kriminalinspektör Stig Svensson på polisen i Kalmar län kommer nu lägga ner brottsutredningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".