Hektiskt för försäkringsbolagen efter skyfallet

Skadorna efter gårdagsnattens skyfall i trakterna kring Kalmar har gjort att försäkringsbolagen blir nedringda av oroliga människor med försäkringskrav.
Bara på Länsförsäkringar i kalmar län har man hittills registrerat omkring 300 skador. En siffra som enligt Ann-Sofie Johnsson, skadereglerare på länsförsäkringar, väntas stiga under dagen. - Dom som inte kom fram igår kommer säkert ringa idag istället. Dessutom är det ju dom som är på semester och fortfarande inte har en aning om att deras källare är fyllda av vatten, säger hon till P4 Kalmar. För att klara av anstormningen av oroliga människor som vaknat med vatten i sina källare fick man på Länsförsäkringar kallar in extrapersonal från semstern. Men trots full bemanning var det många som fick sitta i långa telefonköer innan dom kom fram. Upp emot en timme i telefonkö var det stundtals enligt Länsförsäkringar i kalmar län.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".