Foto: Anders Nyberg
Småland

Småländska allianspolitiker arroganta

Alliansens riksdagsmän i hela Småland är arroganta, ja den kritiken riktar nu Skogs- och Träfacket.

Detta efter att facket skickat ut ett brev för mer än två veckor sedan till samtliga alliansens riksdagsmän i småland, där man kommit med förslag på vad man kan göra för att vända krisen i skogs och träindustrin, men också uppmanat riksdagsmännen att ligga på från Smålands sida.

Men Tommy Rälg på Skogs och Träfacket i Hultsfred som har skickat ut brevet har inte fått ett enda svar från någon av riksdagsmännen.

Den 20 februari skickade skogs och träfackets avdelningar i Hultsfred, Ljungby, Nässjö och Nybro ut det här brevet, där man förklarade situationen för skogs och träindustrin. Hittills har 25 procent av fackets medlemmar varslats, och Tommy Rälg tror att ungefär var femte medlem kommer vara arbetslös till semestern.

Detta och de åtgärder som landshövdingarna i sin roll som varselsamordnare i dom tre länen tog fram, var det som låg till grund för brevet.

Riksdagsmannen och centerpartisten Anders Åkesson, var en av femton riksdagsmän i småland som fick brevet, och han ber om ursäkt för att man inte svarat på brevet.

- Jag har tagit till mig idéerna från brevet, och tagit med det till Stockholm. Men ber om ursäkt för att jag då inte kvitterat att jag fått brevet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".