1 av 2
Foto: Nick Näslund
2 av 2
Kalmar

Playzone - polisens största ärende

Utredningen mot Playzone och företagets 19-årige ägare växer för var dag som går. Vid Kalmarpolisen tror man att det kan vara det största ärendet man fått på sitt bord.

Över 350 anmälningar från hela landet har hittills strömmat in till Kalmarpolisen från personer som förbetalat varor på nätet men inte fått någon leverans.

Polisen vet i dagsläget inte hur stor den sammanlagda summan är som de många målsäganden ni kräver tillbaka, men uppskattningsvis så handlar det hittills om långt över 2 miljoner kronor. Men den summan kan växa betydligt. Om anmälningarna fortsätter komma in i samma takt som tidigare så räknar Kalmarpolisen med uppemot 500 målsäganden i åtalet mot Playzones ägare.

- Det här är ett jättestort ärende. Det vet jag inte om vi har haft tidigare i Kalmar, säger polisinspektör Sven Stensson i Kalmar.

Arbetet med förundersökningen mot den nu häktade 19-åringen fortsätter, i dagsläget har dock ingen ytterligare person gripits och frågan kvarstår om 19-åringen på egen hand genomfört det grova bedrägeri som han nu misstänks för.

Sandra Skeppar
sandra.skeppar@sr.se

9 mars 2009
8 mars 2009
6 mars 2009
6 mars 2009

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".