Järnvägssträcka får vänta på upprustning

Trots massiv kritik från både resenärer och politiker planerar inte Banverket att bygga om järnvägssträckan Karlskrona - Emmaboda på många år än. I Banverkets framtidsplan som presenterades i går kan man läsa att det är tveksamt om ombyggnaden av sträckan är klar ens till 2015.
Banverkets planer på att rusta upp den hårt kritiserade sträckan har skjutits upp åtskilliga gånger, och enligt Banverkets senaste framtidsplan dröjer det till 2010 innan den omfattande upprustningen av den här järnvägssträckan som idag ständigt bjuder på förseningar kan påbörjas. Som det är nu tar det en timme och 20 minuter från Kalmar till Karlskrona, vilket inte är acceptabelt enligt Banverket. Men ändå väntar man alltså till 2010 innan slitna spår och kontaktledningar börjar bytas ut. Och innan hastigheten kan anpassas till 160 kilometer i timmen, vilket är målet, har vi enligt rapporten troligen passerat år 2015.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".