1 av 2
Kommunjuristen David Tollstern beskriver parkeringsplanerna. Foto: Anders Nyberg
2 av 2
Här planeras parkeringsplatsen. Och det är framför allt den parkeringen söder om silverslättsvägen som befolkningen sätter sig emot. Foto: Anders Nyberg
Hultsfred

Skarp kritik mot festivalparkering

Sommarens två musikfestivaler i Hultsfred har väckt många kritiska röster i  kommunen. Under onsdagskvällens informationsmöte uttryckte många stort missnöje över den planerade parkeringsplatsen behövs anläggas. Nära 20 hektar skog måste tas bort.

Diskussionerna gick så långt att många Hultsfredsbor igår kände att det var dags att flytta ifrån kommunen, en av dom var Jörgen Kronholm.

- Tankarna går tyvärr däråt, säger Jörgen Kronholm.

Trots att Jörgen och hans fru bott i Hultsfred nära 30 år, så uttryckte dom igår en uppgivenhet mot kommunen.

Men det är alltså inte dom två evenemangen i sig som dom nära 100 hultsfredsborna som var samlade på mötet igår sätter sig emot, utan det är framförallt den parkeringsplats som behöver byggas för att på bästa sätt få koll på både besökare, bilar och trafik till och runt omkring festivalområdet i Hultsfred.

För att göra det så behövs cirka 20 hektar skog skövlas bort, och det gör att bostadsområdena närheten får ett mycket begränsat parti skog mellan deras hus och den stora spånskivefabrik som ligger där, och det är det man är oroliga för.

Även om det under mötet lät som om mycket redan var beslutat och klart så återstår en hel del för att sätta sågen i träden och börja skövla skog. Först måste rockparty ha ett bygglov, spånskivefabriken ska göra en buller-spånanalys, och så ska resultatet av en arkeologisk av marken presenteras. Kommunjursiten David Tollstern är kommunens samordnare i hela arbetet med festivalerna.

- Mycket är klart och bestämt redan, men det är ännu inget beslut och ingen parkering där i dagsläget, säger David Tollstern.

Men han säger också att det måste gå fort, för det börjar bli bråttom att få fram en lösning på parkeringsfrågan nu, säger kommunjurist David Tollstern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".