Hultsfred

"Diktatur om konsertbeslut"

-Hultsfreds kommuns hantering av Metallicakonserten har mer liknat diktatur än demokrati.

Det hävdar vänsterpartisten Kennet Rosén som betraktar det senaste sammanträdet i miljö och byggnadsnämnden som rena parodin.  Enligt honom ställdes politikerna inför fullbordat faktum.

- Det är ju egentligen bristen på den demokratiska processen, som ska föregå alla beslut egentligen. Man ska lägga fram förslag, ha samråd och informera alla parter så man kommer fram till beslut, säger han till Sveriges Radio Kalmar.

Istället blev gången att när man satt på miljönämndsammanträdet så hade biljetterna redan börjat säljas, och det kändes parodiskt menar Kennet Rosén.

Enligt Kenneth Rosén har kommunledningen känt till att det ska bli en konsert sen en bra bit innan jul, men man har inte gått ut med någon information Och det har gjort att folk blivit tagna på sängen. Det är även en stor anledning till att många i Hultsfred reagerat starkt mot konserten och mot att man planerar att göra om hembygdsparken för att Metallica ska kunna spela där, tror han.

Kenneth Rosén reserverade sig skriftligt mot alla beslut kring konserten på nämndens möte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".