Kalmar län

Struligt igen på Stångådalsbanan

I nästan två timmar fick resenärer på Stångådalsbanan vänta i Linköping idag innan Veolia fick fram en ersättningsbuss. Ilskan var stor bland passagerarna som bollades mellan olika besked om hur deras resa skulle fortsätta.

På fredagen var det dags igen. Då var antalet passagerare som skulle åka med tåget från Linköping till Kalmar alldeles för många mot vad tåget klarade av att ta emot.

Ett beslut togs om att resande till Oskarshamn och Kalmar skulle gå av och få åka buss istället. Men någon ersättningsbuss fanns inte att tillgå förrän efter nästan två timmar och orsakade stor irritation bland passagerare.

Anders Nyberg trafikchef på Veolia som sköter trafiken på Stångådalsbanan säger till Sveriges Radio Kalmar att det var en rad olyckliga omständigheter som gjorde att det tog tid. Flera andra tågsträckor trafikeras just nu med buss under ombyggnadsarbeten och därför fanns inte många bussar att tillgå. Dessutom finns det just nu bara fyra tåg som kan trafikera banan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".