1 av 2
Här planeras parkeringsplatsen, och det är den som Swedwood och befolkningen är emot. Foto: Anders Nyberg
2 av 2
Hultsfred

Swedwood är emot en parkering

Swedwood spånskivan i Hultsfred sätter sig emot den parkering med plats för 10 000 bilar som Hultsfreds kommunen vill bygga med anledning av sommarens festivaler.

Swedwood skriver i ett brev till kommunen där man uttrycker en oro för att damm och bullernivån kommer att stiga om skogspartiet intill silverslätten avverkas. Man påpekar också att en framtida expansion av Swedwood omöjliggörs om parkeringen byggs där den nu planeras.

- Jag har andra planer för dom områdena säger Swedwoods VD Albert Lauenstein till Sveriges Radio Kalmar.

Albert säger att han hoppas att kommunen lyssnar och tar hänsyn till hans synpunkter på parkeringsplatserna.

Men kommunjuristen i Hultsfreds kommun David Tollstern, som ansvarar för sommarens festivaler, säger att en etablering av parkeringsplatsen inte hindrar för en expansion av Swedwood.

- Varför ska vi förhindras att ta den här marken i anspråk nu, om Swedwood i en osäker framtid vill expandera, säger David Tollstern.

David Tollstern säger till Sveriges Radio Kalmar att kommunen är medveten om Swedwoods synpunkter. Det finns ingen önskan från politikerna i Hultsfreds Kommun att förhindra Swedwoods expansionsplaner.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

25 mars 2009
19 mars 2009
6 mars 2009

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".