Högsbyman dömd för våldtäkt

Det blev fängelse i två år och sex månader för våldtäkt för den 25-åring som i juni våldtog en 19-årig flicka i Högsby. Hans 31-åriga kompis dömdes idag av Oskarshamns tingsrätt till samhällstjänst för sexuellt ofredande.
Det var på natten efter att ha varit på firandet av Högsbydagen den 13 juni som våldtäkten genomfördes. 19-åringen hade blivit bjuden på öl av de nu dömda männen men hon gjorde tidigt under kvällen klart att hon inte var intresserad av någon fortsättning, utan hon fick sällskap av 25-åringen till den lägenhet där hon skulle sova över tillsammans med sina kompisar. När kompisarna inte dök upp erbjöd sig 25-åringen att ordna skjuts hem till Kalmar, men bilföraren tröttnade efter en stund och flickan blev istället erbjuden sovplats i en lägenhet i centrala Högsby. Där vaknade hon upp på soffan av att 31-åringen tog på henne inanför kläderna. Hon blev arg och sa åt honom att sluta och somnade sedan om. Hon vaknade upp igen av att 25-åringen låg ovanpå henne. Han pressade sin axel mot hennes ansikte så hon inte skulle skrika, och höll fast hennes armar och fullbordade våldtäkten. Under rättegången i augusti stod ord mot ord men flickans skador samt DNA-prov från både henne och 25-åringens kläder stödjer hennes berättelse. Förutom fängelse ska den våldtäktsdömde betala ett skadestånd på 75 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".