KALMAR

Playzoneägare släpps

Den 19-årige huvudmannen i Playzonehärvan i Kalmar kommer att släppas under torsdagen. Misstankarna om bedrägeri finns kvar men förundersöknigen kan ta uppemot ett år och åklagare Thomas Hagman anser inte att mannen behöver sitta kvar i häktet.

Den 19-årige ägaren till Playzonehärvan i Kalmar har suttit häktad sedan den 9 mars misstänt för bedrägeri.

Han har stått som ägare till det Kalmarbaserade bolaget som sålt dataspel och tillbehör genom internet och fått förskottsbetalning för varor de inte levererat. Hittils har drygt 600 anmälningar kommit in till polisen från köpare som säger sig blivit lurade.

- Utredningen mot mannen forstätter då misstankarna om bedrägeri kvarstår ,men han behöver inte kvarhållas med restriktioner säger Åklagaren Thomas Hagman till Sveriges Radio Kalmar. Han räknar med att den här mycket ofattande utredingen kommer att vara avslutad först en bit in på nästa år då kan förundersökningen vara klar och åtal väckas för att sedan gå vidare till domstol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".