Stefan Lövén IF Metalls orförande. Foto:Anders Nyberg.
Glasriket

IF Metall vill rädda glasriket

Fackförbundet IF Metall lämnar idag flera förslag på hur den svenska glasindustrin ska kunna räddas.

IF Metalls ordförande Stefan Löfven besökte på torsdagen glasbruken i Åfors, Kosta och Orrefors, där han i eftermiddag bland annat ska ha en överläggning med en grupp fackliga företrädare inom glasindustrin.

Bland IF Metalls krav och förslag finns lånegarantier och utbildningspaket likt de som gavs till fordonsindustrin, så kräver också IF Metall ett marknadsföringspaket, så att man ska kunna ta marknadspositioner i utlandet. I rapporten skriver IF metall att man också står bakom regionförbundets och kommunernas arbete med glasindustrin, och Stefan Löfven hoppas nu att regeringen börjar agera.

- Glasindustrin är unik och är en angelägenhet för hela Sverige. Den har också en stor betydelse för besöksnäringen i regionen, säger IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven.

Förutom IF Metalls krav på lånegarantier och utbildningspaket likt de som gavs till fordonsindustrin, så kräver också IF Metall ett marknadsföringspaket, så att man ska kunna ta marknadspositioner i utlandet.

I rapporten skriver IF metall att man också står bakom regionförbundets och kommunernas arbete med glasindustrin, och Stefan Löfven hoppas nu att regeringen börjar agera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".