HULTSFRED

Festivalparkering är en säkerhetsfråga

Parkeringsfrågan kring sommarens stora festivaler och konserter i Hulstfred handlar inte bara om tillräcklig yta utan också om säkerhet. Det är viktigt att besökarna kommer smidigt både till och från spelningarna så inte onödig irritation uppstår när 400 bussar och tusentals privatbilar ska åka iväg.

Att anlägga en ny bilparkering i anslutning till festivalområdet i Hultsfred är till stora delar en säkerhetsfråga där kommunen nu arbetar med problemen tillsammans med polisen för att lösa logistiken för de kommande stora sommarkonserterna.

Där bland annat Metallicakonserten kommer att ställa stora krav på att kunna få iväg besökarna efter spelningen inom några timmar så det inte blir folksamlingar som bara får stå och vänta säger kommunjuristen David Tollstern till Sveriges Radio Kalmar.

Det beräknas komma över 30 tusen besökare till konserten. Besökare som sedan ska kunna lämna Hultsfred på några få timmar. Arrangören räknar med att 400 bussar från olika håll i landet ska komma till Hultsfred vilket kräver en ny tillfällig bussterminal.

Timslånga köer med en hel del mer eller mindre berusade och påverkade besökare kan lätt bli till en okontrollerad situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".