Tuff situation i skolorna oroar

Ulla Gravenfors Ryden, kommunombud för lärarnas riksförbund i kalmar, är orolig för lärarnas situation inom svenska skolan. Mindre än hälften av alla lärare är fullt nöjda med sin arbetssituation och var tionde lärare har blivit utsatt för hot det senaste året.
Det visar lärarnas riksförbunds senaste undersökning om hur lärare samt studie- och yrkesvägledare ser på sin arbetsmiljö som presenterades igår. Precis som tidigare år så är sjukskrivingstalet högt. Nio procent av lärarna var sjukskrivna mer än en månad under förra läsåret. Av dem var dubbelt så många kvinnor som män. Ulla Gravenfors Ryden, kommunombud för lärarnas riksförbund i kalmar säger till P4 kalmar att siffrorna inte kommer som någon direkt överrasknig. Situatione i skolorna idag är mycket tuff för många lärare. Men säger hon, om vi bara jobbar systematiskt med problemet så ska sifforrna förhoppningsvis bli bättre nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".