Gamla restaurang Slottsholmen i Västervik. Foto: Lennart Ackling

Oviss framtid för Slottsholmen

Framtiden för gamla välkända restaurang Slottsholmen i Västervik ligger nu i stöpsleven. En del vill riva huset och bygga nytt, andra vill bevara.

Gun Karlsson i föreningen Visan, som äger huset, presenterade för politikerna på onsdagen att föreningen vill riva och uppföra ett ny byggnad, som ska bli ett Kultur- och hälsohus.

- Det här kräver både villiga finansiärer och entreprenörer och måste vara klart före årskiftet, säger Gun Karlsson till Sveriges Radio Kalmar.

Annars blir det troligtvis försäljning av huset och då styr vi inte över om det blir till exempel höghus för bostäder på tomten säger hon.

Samtidigt kämpar en grupp Västervikskonstnärer för att huset ska bevaras genom att sponsorer och kommunen engagerar sig och gör ett publikt Kulturcentrum av byggnaden.

- Det här är ett fantastiskt hus på en fantastiskt fin tomt - och som måste bevaras säger Lennart Brewitz till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".