Påskvädret innebar rivstart för campingsäsongen. Foto: Sandra Skeppar
Öland

Rivstart för campingsäsong

På skärtorsdagen slog många campingplatser upp sina portar för säsongen och kön ringlade sig lång med övervintrade säsongsgäster som ville vara först på plats.

Utanför Saxnäs Kronocamping på Öland har det blivit tradition för många campare att anlända dagen innan portarna slås upp och tillsammans invänta den stora dagen.

- Klockan nio när vi kom hit och skulle öppna då stod det ett tjugotal vagnar i kö som hade köat sedan dagen innan, säger Katrin Sörensson som äger campingen.

Redan första dagen så anlände 90 av de drygt 150 sässongsgästerna med sina husvagnar och överallt byggs det nu under påskhelgen på trallgolv, staket och det obligatoriska förtältet.

- Alla har väl väntat på den här dagen, säger Niklas Hansen, en av de sässongsgäster som redan i onsdags satte sig utanför grindarna för att invänta öppningen på skärtorsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".