Samhällstjänst för internetbedragare

Det blev vilkorlig dom och 80 timmars samhällstjänst för den man från Kalmar som lurat personer på pengar med falska mobiltelefonannonser. Sammanlagt rör det sig om ett 40-tal personer som lurats på 110.000 kronor och tingsrätten i Kalmar dömde mannen för bedrägeri.
34-åringen ska under ett års tid sålt mobiltelefoner till privatpersoner via internet, utan att levera dem. Anledningen till bedrägeriet ska enligt mannen vara att han levde i ett destruktivt förhållande och att det var lättförtjänta pengar. Idag är han ångerfull och satt under rättegången nedsjuken i sin stol. Denna ånger kan vara orsaken till att det inte blev ett tre månaders fängelsestraff för mannen som åklageran yrkade, utan vilkorlig dom och samhällstjänst. För trots att han tidigare i våras erkände bedrägeriet på 20 personer och efter det fortsatte med verksamheten, vägde det över att mannen nu hade jobb, visade ånger och sa sig betala tillbaka pengarna till de drabbade. Pengar han inte hade för tillfället, men som han skulle få låna från sin mormor och morfar efter att de smält vad han gjort. 34-åringen släpptes direkt på fri fot efter att dom meddelats och på måndag är han tillbaka på sitt jobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".