Kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M) och Krister Hanevik från Biltema skriver kontrakt om etablering. Foto: Lennart Ackling
Västervik

Biltema etablerar sig i Västervik

Företaget Biltema kommer nu att öppna ett varuhus i Västervik. Varhuset blir runt 4.000 kvadratmeter stort och sysselsätta 24 till 40-talet anställda.

Krister Hanevik från Biltema säger att Västervik känns rätt med tanke på upptagningsområdet, kundunderlaget och ortens utvecklingsmöjligheter.

- Centralorten är liten men vi tittat på marknadsunderlaget upp till sex mil, och det blir då ett starkt underlag med fasta befolkningar tillsammans med fritidsboende, gästnätter och turismen, säger Krister Hanevik till Sveriges Radio Kalmar.

- Biltema är ett starkt varumärke, säger Annika Bohman som jobbar med etableringsfrågor i Västervik och hon tror att etableringen kommer locka ytterligare nya etableringar.

- Vi har förfrågningar från flera redan, säger hon.

Lennart Ackling
lennart.ackling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".