1 av 2
2 av 2
Hultsfred

Grönt för fortsatt avverkning

Avverkningen av festivalparkeringen i Hultsfred kan fortsätta som planerat sedan länsrätten avslagit det inhibitionsyrkande som inkom på måndagen.

Nu har länsrätten meddelat att de avslår det inhibitionsyrkande som inkom på måndagen, där de som överklagat begärde att kommunbeslutet att avverka skogen skulle upphävas omedelbart.

Senast den 28 april ska Hultsfreds kommun yttra sig om överklagandet till Länsrätten. Men i och med att Länsrätten idag avslog inhibitionsyrkandet, så kan avverkningen av skogen till festivalparkeringen fortsätta som planerat, eftersom länsrätten inte anser att det finns starka skäl att stoppa det tillfälligt.

Ett inhibitionsyrkande är alltså en begäran om att verkställandet av ett beslut skjuts upp, i det här fallet alltså att avverkningen av skog skulle stoppats tillfälligt - i väntan på ytterligare besked från länsrätten, men så blir alltså inte fallet nu.

Redan vid lunchtid igår hade över en hektar skog avverkats på dom två områdena norr om silverslättsvägen i Hultsfred, och nu kan det bli så att hela skogen hinner avverkas innan det blir ett fullständigt yttrande från Länsrätten, och även om det skulle visa sig att Hultsfreds kommun brytit mot lagen, så blir det inga följder.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

20 april 2009
19 april 2009
15 april 2009
7 april 2009
1 april 2009
27 mars 2009
25 mars 2009
19 mars 2009

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".