Foto: Simon Leijnse
Kalmar FF

Underkänt för Fredriksskans

UEFA, det europeiska fotbollsförbundet, underkänner Kalmar FF:s hemma arena Fredrikskans för spel av internationella topp matcher.

Det innebär att om Kalmar FF skulle gå vidare till gruppspelet av Champions league så får de matcherna spelas på annan ort.

Det som UEFA riktat anmärkning mot är bland annat planens storlek och belysningen som inte håller den standard som kräv.

Kräver miljoninvesteringar
UEFA har alltså beslutat att inte lämna den dispens som Kalmar FF begärt. De åtgärder som krävs hamnar på kostnader i storleksordningen runt sju miljoner bara på belysningen.

- Följden är att vi, prcis som förra året, kan spela våra två inledande matcher på Fredriksskans, säger Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson, men går vi vidare så måste vi spela på en annan arena i Sverige.

- Helheten är att vi gör bedömningen att det inte är försvarbart att satsa så mycket pengar, fortsätter Svante Samuelsson.

Hasse Carlsson
hasse.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".