Kalmar

Nytt hopp för sjätteklassare

Förslaget om att föra över sjätteklassare till högstadiet har väckt ont blod hos många föräldrar. På ett möte på onsdagen gick föräldrar till hårt angrepp mot förslaget, och en föräldragrupp presenterade flera alternativa sparförslag.

Opinionen mot Kalmar kommuns planer på att föra över alla sjätteklassare till högstadiet är så stark att kommunens tjänstemän ska utreda frågan ytterligare inför avgörandet i barn- och ungdomsnämnden om knappt en månad.

Vid nämndens möte på onsdagen lanserade en föräldragrupp flera alternativa förslag, till exempel att lägga ner en av högstadieskolorna istället.

Från Läckeby, Rockneby, Trekanten och Rinkabyholm är protesterna starkast mot förslaget att göra 6-9-skolor vilket skulle innebära att sjätteklassarna måste bussas ett år tidigare till högstadieskolorna.  I flera av orterna har det gjorts namninsamlingar till stöd för att behålla den nuvarande organisationen.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".