Arkivbild: Drago Prvulovic / Scanpix
Oskarshamn

LO går först i Oskarshamn

Socialdemokraterna i Oskarshamns kommer inte gå längst fram i förstamajtåget i år.

Igår krävde Dennis Bäckman, ordförande i Pappers på ABB i Figeholm att Socialdemokraterna skulle gå sist i förstamajtåget i Oskarshamn.

Men det är inte på grund av hans utspel som socialdemokrtarena tar ett steg tillbaka i år säger Yvonne Hagberg ordförande i arbetarekommunen.

- Vi vill att LO lite ska ta tillbaka den dagen, att det blir lite mer arbetarrörelsens dag och inte bara partiets dag, säger hon.

Det här innebär att LO:s flaggor finns längst fram i tåget. Socialdemokraternas flaggor finns längre bak, men det finns inga krav på att de ska gå allra längst bak säger Yvonne Hagberg. Placering har inte diskuterats.

När det gäller Dennis Bäckmans utspel om dels första majtåget och om hans nystartade upprop med krav om Wanja Lundby Wedin och Mona Sahlins avgång säger Yvonne Hagberg att det inte är första gången Dennis Bäckman gör sådana här fackliga utspel.

- Det har han all rätt att göra, men jag är inte säker på att han har några andra LO förbund i Oskarshamn med sig, säger Yvonne Hagberg.

SR Kalmar
johanna.ahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".