HÖGSBY

Bränder skapar oro i Högsby

På mindre än en månad har det brunnit på fem ställen i Högsby vilket gör att oron är stor bland invånarna. Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter helgens bränder. 

Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter helgens bränder i centrala Högsby. På mindre än en månad har det nu brunnit på fem ställen i Högsby, och det gör att oron är stor bland högsbyborna, en av dem är Majny Andersson.

- Det är klart man tycker det är otäckt, husen ligger ju så tätt, säger Majny Andersson från Högsby.

Det luktar fortfarande brandrök efter helgens bränder i centrala Högsby. Den första branden upptäcktes mitt på dagen i fredags inne på en toalett som tillhör kyrkan.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och lyckades släcka branden  men det anmärkningsvärda är att det var en trästol som normalt inte står inne på toaletten som började brinna.  Om den har flyttats dit och tänts på  eller om någon ställt den där tidigare är fortfarande oklart.

Bara ett par timmar senare började det brinna igen bara 50 meter längre bort. Den gången brann det i en förrådsbyggnad intill ett flerbostadshus. Ett massivt släckningssarbete inleddes och man fick evakuera flera personer i närliggande hus. Polisens tekniska undersökning kunde inte konstatera någon naturlig orsak till bränderna.

Helgens båda bränder är bara två av totalt fem bränder på mindre än en månad i centrala Högsby, och mycket talar för att bränderna är anlagda, säger Anders Pernius som håller i utredningsarbetet på polisen.

- Vi har folk som har sett personer i samband med bränderna, men någon Högsbypyroman vill jag inte tala om än säger Anders Pernius.