NYBRO

Nybro Vikings bantar organisationen

Nybro Vikings minskar kostymen efter att laget åkt ur ishockeyallsvenskan. Både sportchefen Lasse Johansson och assisterande tränaren Anders Rörhed blev igår uppsaga på grund av arbetsbrist.

När det stod klart att Nybro Vikings föll ur ishockeyallsvenskan efter sju säsonger i nästa högsta serien blev det nya förutsättningar. De ekonomiska ramarna kommer bli mindre och det ledde på måndagen till stora ändringar i klubblednigen.

Såväl sportchefen Lasse Johansson som assisterande tränaren Anders Rörhed fick besked om att de sägs upp på grund av arbetsbrist

Deras jobb kommer delvis att skötas ideellt av en grupp eldsjälar i klubben tillsammans med nuvarande klubbchefen.

Håkan Eriksson blir kvar som klubbchef och får mycket att göra dels ska han ta hand om delar av de de båda uppsagda gjort samtidigt som han ska behålla sin nuvarande uppgifter.

Klubbens ordförande Stig Davidsson medelade också att han inte ställer upp för omval vid sommarens årsmöte. 

Målsättningen för nästa säsong har också skruvats ner nu är det topplats i ettan som gäller inte direkt återkomst till allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".