Andreas Jonsson nöjd med lagmoralen i Dackarna
SPEEDWAY

Dackarna vände och vann premiären

Dackarna inledde uselt i elitseriepremiären hemma mot  Piraterna och låg under med 10 poäng efter fem heat då kom vändningen för hemmalaget som sedan dominerade och vann med samma marginal , 53-43.

Hemmaförarna missade helt i starterna i inledningen av matchen och den bjudningen var inte Piraterna sena att utnyttja. Bortalaget ryckte till sig en ledning med 10 poäng och var först över mållinjen i de första fem heaten.

Hemmaåkarna ändrade inställningar och efter kvällens första heatseger för Dackarna genom Fredrik Lindgren i sjätte heatet var det hemmalagets match resten av kvällen.

Just Fredrik Lindgren var tillsammans med Andreas Jonsson stabilast i hemmalaget där Hans Andersen började tveksamt men sedan precis som hela laget växte efter hand och visade att formsvackan han varit i tycks vara över.

För Piraterna som inledde säsongen med storvinst mot Lejonen blev det en tung förlust där till slut bara Daniel Nermark imponerade med 11 poäng från reservplats.

Dackarna-Piraterna 53-43

Förarpoäng Dackarna:

Hans Andersen 14
Fredrik Lindgren 13
Andreas Jonsson 12
Nikolai Klindt 6
Peter Karlsson 6
Ludvig Lindgren 2
Rory Schlein 2

Förarpoäng Piraterna:

Daniel Nermark 11
Jonas Davidsson 10
Damian Balinski 9
Rafal Dobrucki 7
Antonio Lindbäck 4
Linus Sundström 2
Robert Kosiecha 0

publik 4510

Mer om elitserien i speedway 2009:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".