Ungdomsfest slutade med knivbråk

En 15-årig pojke anhölls i natt misstänkt för att ha knivskurit två andra tonåringar på Öland. Knivskärningen inträffade under en privat fest i Eriksöre by, söder om Färjestaden. 40-50 ungdomar mellan 14 och 17 år hade samlats för att festa, men vid halv elvatiden på kvällen fick festen en otrevlig avslutning när 15-åringen hamnade i bråk med andra och drog kniv. Två pojkar, 15 och 16 år gamla, knivskars, den ene i halsen och den andre på hakan och fick föras till Länssjukhuset i Kalmar.
Deras skador bedöms som lindriga och båda har lämnat sjukhuset, men enligt polisen kunde bråket slutat mycket olyckligt eftersom de inblandade var berusade. 15-åringen som höll i kniven är anhållen misstänkt för dråpförsök alternativt grov misshandel. Beslutet fattades efter omfattande kontakter med sociala myndigheter och med pojkens föräldrar. Under dagen kommer polisen att fortsätta förhöra de inblandade och andra deltagare på festen. 030831-0332
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".