Hultsfred trycker på om färre flyktingar

Hultsfreds kommun skriver nu ett nytt brev till Migrationsverket för att öka pressen på myndigheterna att få färre asylsökande till kommunen. Frågan har blivit än mer aktuell sen det framkom att varken staten eller kommunen längre vill betala för vården av de flyktingar som inte klarar av föräldrarollen. Bo Bergman, kommunalråd i Hultsfred, säger till P4 Kalmar att med tanke på utvecklingen måste kommunen agera vad det gäller att minska antalet asylsökande.
Tidigare fick kommunen ersättning från Migrationsverket för vården av de flyktingfamiljer som mår dåligt, numera får man ersättning endast för barnens vård, inte föräldrarna. Det har medfört att att kommunen inte längre kommer att ta emot vuxna asylsökande på s.k HVB- hem, hem för vård och boende. Vid årsskiftet försvinner dessutom även andra insatser för de asylsökande, såsom stödpersoner och stödfamiljer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".