VIRSERUM

Kraftsamling för friskola i Virserum

Näringsliv, föreningar och religiösa samfund i Virserum kraftsamlar nu för att det ska bli en etablering av en friskola på orten.

I ett brev till Hultsfreds kommun vill man att en fristående opartisk bedömning ska göras av en eventuell etablering. Carl Samuelsson är en av dom som står bakom brevet.
- Flera tjänstemän och politiker i Hultsfreds kommun har klart uttalat sig emot en näringslivssatsning i Virserum. Så vi anser att det har uppstått en konkurrenssituation, därför tycker vi att det ska bli en beredning av ärendet som är opartiskt, säger Carl Samuelsson. 

I september ska kommunfullmäktige i Hultsfred yttra sig om en eventuell friskoleetablering i Virserum, men enligt många Virserumsbor så vill man alltså ha en tredje oberoende part, som ska avgöra om det blir en etablering eller inte.
Idén om friskolan kom upp, efter det att elevunderlaget i Hultsfreds kommun minskat kraftigt, och kommunen beslutade att lägga ner högstadiet i Virserum. Men enligt Carl Samuelsson finns det ett stort underlag för friskola.
- Med vårt geografiska läge, så har vi elever från både Hultsfreds, Uppvidinge, Vetlanda och Högsby-kommun, så ett underlag det finns, säger Carl Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista