VIMMERBY

Landsbygdsskolor räddas i Vimmerby

Vimmerby kommun vänder nu i frågan om framtiden för landsbygdsskolorna. Det har tidigare varit aktuellt att lägga ner flera skolor i kommunen, men nu lovar styrande Centerpartiet att skolorna ska få vara kvar.

Det har tidigare varit aktuellt att lägga ner flera skolor i Vimmerby kommunen men nu lovar styrande Centerpartiet att skolorna ska få vara kvar. Istället letar man efter andra vägar att spara pengar.

Enligt ett tjänstemannaförslag hotades bland annat skolorna i Djursdala och Storebro av nedlägging men efter att en mer omfattande utredning sagt sitt har förslaget skrotas.

Enligt barn- och ungdomsnämndens ordförande Krister Torenfält har man heller aldrig velat något annat än att behålla nuvarande antal skolor. 

- Allt annat är missförstånd, det är inte aktuellt att lägga ner några skolor för tillfället säger Krister Torenfält till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista