Kalmar

Konkursförhandling mot Fanerdun inställd

Det blev ingen konkursförhandling mot Fanerdun Equipment idag. Orsaken var att någon företrädare från Fanerdun inte fått del av delgivningen om förhandlingen.

Tanken var att det skulle hållas förhandlingar i tingsrätten i Kalmar kring ett krav på 2,8 miljoner i uteblivna skatter. Meddelande om förhandlingarna har skickats med post till Fanerduns svenska adress men tingsrätten har aldrig fått in någon bekräftelse på att det blivit läst och därför kan man inte genomföra förhandlingarna.

Nu ska rådmannen ta ställning till hur tingsrätten går vidare. De har möjlighet att låta en stämningsman delge Fanerduns representanter beslutet.

Skatteskulden är en av flera fall där något av Fanerduns bolag i Sverige är inblandade. Den 12 juni är det tänkt att fallet med obetalda löner till två anställda ska hållas i tingsrätten. Där är det Fanerdun Mangement and Marketing som är svarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista