SPEEDWAY

Västerviks skadelista växer

Västerviks speedwaylag fortsätter vara rena sjukstugan. Två viktiga kuggar tvingas lämna återbud till tisdagens derby mot Dackarna. Dels nyförvärvet polske Tomas Gapinski och dessutom unge Anton Rosén.

Nyförvärvet Tomas Gapinski som äntligen skulle få göra debut för sin nya klubb  är ryggskadad och får inte köra. Dessutom är unge Anton Rosén inte återställd efter sin vurpa i kvalet till junior-VM i söndags och en skadad axel håller honom borta från speedwaybanorna några dagar till. Sedan tidigare är även Billy Forsberg borta med en bruten tumme.

In i västervikslaget kommer i stället Kevin Doolan och Pontus Aspgren som blir nytt reservpar.

Glädjande för lagledningen är att Chris Harris, Niels Kristian Iversen och Kevin Doolan alla var i farten i England på måndagskvällen körde på topp.

Även flera av dackeåkarna körde sena måndagsmatcher i England och såväl Peter Karlsson som Fredrik Lindgren visade toppform i Wolverhampton medan det gick lite trögare för lagkamraten Nicolai Klindt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista