Västervik

Inget besked från Holiday Club

Det blir inget besked om Holiday clubs satsning i Västervik idag. Företaget vill ha ytterligare tre månader på sig att lämna besked om en eventuell etablering.

Men begäran från Holiday Club är inget som stör planerna säger Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson.

- Från kommunens sida så välkomnar vi det här initiativet. Det dröjer ytterligare en tid innan spaden sätts i marken, men samtidigt är det en stark signal på att det är ett projekt man prioriterar, annars hade man inte velat förlänga avtalet säger Harald Hjalmarsson till Sveriges Radio Kalmar.

På fredagen, egentligen senast söndag så skulle företaget Holiday Club lämnat ett definitivt besked om det skulle bli någon etablering, med hotell, andelslägenheter, upplevelsebad och golfbana i Getrudsvik i Västervik, en etablering där prislappen visar över en miljard kronor.

Men på fredagen meddelar alltså Holiday Club att man vill ha ytterligare tre månader innan ett besked kan lämnas, och anledning sägs vara lågkonjunkturen. Det här är inte första gången projektet flyttas fram, och snart går gränsen för framflyttning säger Harald Hjalmarsson.

- Vi ligger i startgroparna och vi har ett ganska stort åtagande, och hur länge som helst kan vi inte ha den beredskapen, säger Harald Hjalmarsson.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista