Kalmar

Kalmartravet får fortsätta vintertävla

Kalmartravet får även i fortsättningen behålla tävlingar året runt. Iallafall ett tag framöver.

Tidigare har Svenska Travsportens Centralförbund, STC, beslutat att begränsa Kalmartravets rätt att tävla vintertid. Men vid fullmäktigemötet på fredgen i Stockholm beslutade medlemmarna att frågan för de fyra banor som riskerar begränsningar ska utredas ytterligare.

Ann Ling som är travbanechef på Kalmartravet säger till Sveriges Radio Kalmar att det var fantastiskt och overkligt att få beskedet.

- Vi var så glada, vi har kämpat i ett halvår och det här var sista instansen, det går inte att gå högre upp än fullmäktige och det var så härligt igår, säger hon.

Tillsvidare får alltså Kalmartravet samt travbanorian i Gävle, Umåker och Östersund att benämnas året runt-banor. Och nu är Ann Ling optimistisk.

- Som det ser ut nu så är vi iallafall med på banan, och vi kan bara göra så att ta ett år i taget, säger hon till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista