Kalmar

Sexåring fick kläderna avslita av skolkamrat

Två sexåriga pojkar höll fast en jämnårig klasskamrat och slet av honom kläderna. Händelsen inträffade på en skola i södra Kalmar kommun för en månad sedan, skriver Barometern.

Allt började med att tre pojkar var ensamma i skolans hall. Dörren till klassrummet var stängd och hårdrocksmusik spelades på hög volym. Vid upprepade tillfällen slet sedan två av pojkarna sin kamrats kläder. Den drabbade sexårige pojken försökte ta sig därifrån och klä på sig, men blev då fasthållen och fick kläderna avslitna på nytt, skriver Barometern.

När mamman sedan pratade med rektorn fick hon enligt tidningen svaret att hon skulle vara glad eftersom det inte hade skett någon penetrering.

Hon riktar nu kritik kring skolans hantering av händelsen som inträffade på en skola i södra Kalmar kommun för en månad sedan, dels eftersom hon ansett sig fått för lite information om händelsen och även för att hon påstår att rektorn har försvårat när hon krävt skolbyte.

Rektorn tillbakavisar kritiken och säger till Barometern att rutinerna på skolan fungerar bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista