FRIIDROTT

Wiberg fyra i Götzis

Tiokamparen Niklas Wiberg svarade för en mycket stark förstadag av högklassiska mångkampstävlingen i österrikiska Götzis. Wiberg ligger fyra och har under andra dagen chansen att avancera ytterligare med två paradgrenar som avslutning i spjut och 1500 meter men också med tidigare problemgrenar som diskus och stav på  programmet.

Kometprisvinnaren Niklas Wiberg hade en första dag utan svackor där höjdhoppet blev en topp med grenseger efter att han tagit sig över 2.12. I övrigt noterade han 11.07 på 100 meter i näst intill vindstilla förhållande. Han följde upp med 7.52 i längd  och 14.13 i kula. Första dagen avslutades med 48.71 på 400 meter. 

I sammandraget ligger han fyra med bara 150 poäng upp till ledande Aleksey Kasanov från Ukraina men 54 poäng före den ende man som någonsin noterat över 9000 poäng, världsrekordhållaren Roman Sebrle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista