SPEEDWAY

Benbrott stoppar lejonpar

Två benbrott på mindre än en vecka ger lagledningen i Lejonen problem inför den här veckans smålandsderby i speedway mot Dackarna i Målilla. Varken Chris Holder eller Nicki Pedersen kan var med när elitserien går vidare med fyra nya matcher tisdag kväll.

Svenska mästarna Lejonen har haft en skademässigt tung vecka. Först bröt Chris Holder nyckelbenet när han tränade motocross och sedan bröt Nicki Pedersen ett ben i handen i frustration efter uteslutningen i Sveriges GP. Inför derbyt mot Dackarna är Sebastian Ulamek tillbaka i laget tillsammans med Piotr Swiderski och David Watt men Zbigniew Sucheki och Leigh Adams är inte med i laguppställningen där dock Nicki Pedersen finns uppsatt men om han ska ersättas eller Lejonen tänker köra riders replacemnet är ännu oklart.

Motståndarna Dackarna plockar in formstarke Rory Schlein i laget då Grzegroz Zengota bröt nyckelbenet på träning förra tisdagen men väljer att i örigt behålla samma lag som körde oavgjort mot Västervik. Det betyder att Hans Andersen ska köra och Kenneth Bjerre åter ställs utanför laget trots att Hans Andersen varken lyckades vid GP i Göteborg eller under söndagens tävling med Gdansk i Polen. Där körde Hans Andersen bara in två poäng medan Bjerre fick ihop 16.

Inför tisdagens övriga matcher valde först Smederna att ersätta Krzysztof Buczkowski med Martin Vaculik men efter att Vaculik skadat rmen vid tävling i Polen så får Buczkowski förnyat förtroende och gästande Rospiggarna satsar på Chris Slabon i stället för Charlie Gjedde.

I Indianernas lag mot Piraterna är Matej Ferjan tillbaka medan förra omgångens succéman Renat Gafurov inte är med. Piraterna har inte heller tillgång till GP-vinnaren Emil Sajfutdinov och satsar på samma uppställning som senast var överlägsna mot Vargarna.

Vargarna  å sin sida satsar på mer rutin och ersätter Tai Woffinden och Edward Kenneth med Joe Screen och Niklas Klingberg till ostkustmötet med Västervik.

Västervik som var kraftigt skadedrabbat i tisdags men ändå nådde oavgjort borta mot Dackarna får tillbaka Anton Rosén och Kevin Doolan till reservplatserna men förra veckans överraskning Eric Andersson ställs utanför laget.

Indianerna är den här veckan det lag som närmast lyckats pricka 42-poängsgränsen med 41.98, som vanligt kan måndagens matcher i engelska förstaligan förändra förutsättningarna i de svenska lagen mindre än ett dygn senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista