Öland

Valet intressant bland ölänningarna

Med mindre än en vecka kvar till folkomröstningen, Öland - En kommun, så är intresset för valet stort. Redan nu har man fått in över 950 förtidsröster i de båda kommunerna på Öland.

En av dem som har förtidsröstat är Anne Svensson från Borgholm som är säker på sin sak hon ska rösta nej i valet, hon vill ha det som det alltid har varit. Men Ingemor Krusell, också hon från Borgholm tycker att Öland borde vara mer som Gotland, där det är en kommun.

På Söndag är dags för ölänningarna att säga sitt om en eventuell sammanslagning av dom bägge kommunerna, Borgholm och Mörbylånga.

Och intresset för valet tycks vara stort, för redan nu har över 960 förtidsröster registrerats, det är visserligen en totalsiffra för både Ölandsvalet och Eu-parlamentsvalet, men enligt Eva Karlström som är röstmottagare på Biblioteket i Borgholm så är det en bra fingervisning för intresset för Ölandsvalet som hon upplever är stort.

- Ungefär 85-90 procent röstar i båda valen, så intresset är stort säger Eva Karlström till Sveriges Radio Kalmar.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista